Varo nettihuijareita vuokra-asuntoa etsiessäsi

23.7.2024

Vuokralaiset ry muistuttaa, että asuntoa ei tule koskaan vuokrata netin välityksellä ilman, että on ensin käynyt paikan päällä tutustumassa siihen.

Kysynnän lisääntyessä vuokra-asuntomarkkinoilla on niille ilmestynyt myös nettihuijareita. He tarjoavat asuntoja, jotka eivät todellisuudessa ole vuokrattavana.

Tyypillinen kuvio on, että netissä julkaistaan kuvia asunnosta, jota tarjotaan vuokralle kiireellisellä aikataululla. Huijarit lupaavat luovuttaa asunnon avaimet maksetun vuokravakuuden tai ennakkovuokran jälkeen.

– Ei riitä, että on vain puhunut oletetun vuokranantajan kanssa puhelimessa. Asuntoa tulisi aina käydä katsomassa ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Laillisesti toimivat vuokravälittäjät eivät estä asunnon katsomista ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista, muistuttaa Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita.
 

Neuvontapalvelu auttaa vuokrausasioissa

Onko sinulla kysymyksiä asunnon vuokraukseen, sopimukseen tai vaikkapa irtisanomiseen liittyen? Olipa kyseessä asumisen arkeen tai kiperään tilanteeseen liittyvä asia, Vuokralaiset ry:n neuvontapalvelu auttaa!

Neuvontapalvelumme vastaa numerossa 0600 9 1515. Puhelun hinta on 1,92 € /min+pvm. Palvelu on avoinna ma klo 8.30–14.00 ja 16.00–18.00 sekä ti–to klo 8.30–13.30. Huom! Neuvonta ei ole heinäkuun aikana auki maanantaisin klo 16.00–18.00. 

Vuokralaiset ry:n jäsenille puhelinneuvonta on maksutonta numerossa 09 4770 360. Jäsenyys tarkistetaan puhelun alussa.